Μεγάλο αφιέρωμα στην Warrior diet. Η δίαιτα του πολεμιστή !!

Η Warrior diet είναι μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δίαιτα με πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους. Ο Ori Hofmekler συγγραφέας του βιβλ...


Η Warrior diet είναι μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δίαιτα με πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους. Ο Ori Hofmekler συγγραφέας του βιβλίου ''The warrior diet'' μετά από την θητεία του στις Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις σπούδασε τέχνη, φιλοσοφία και βιολογία παίρνοντας πτυχίο στις Ανθρώπινες επιστήμες.

Έχει γράψει δεκάδες άρθρα σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες όπως οι The New York Times και η πρώτη φορά εμφάνισε την " Warrior Diet" στο κοινό ήταν μέσα από μία μηνιαία στήλη στο περιοδικό ''Mind Muscle Power'' στο οποίο ήταν ιδρυτής κερδίζοντας την άμεση αναγνώριση των αναγνωστών του άλλα και επαγγελματιών του τομέα υγείας και άθλησης. Βασισμένη στην επιστήμη της επιβίωσης καθώς και στις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων πολεμιστών, η Warrior Diet αποτελεί μια πρωτοποριακή αλλά και ταυτόχρονα απλή μέθοδο διατροφής και αύξησης μυϊκού ιστού κατά τον Ori Hofmekler.

Με λίγα λόγια...
Η δίαιτα αυτή χωρίζεται σε δυο φάσεις – την φάση νηστείας/υποκατανάλωσης και την φάση υπερκατανάλωσης. Η πρώτη φάση αποτελείται κυρίως από το βραδινό σας ύπνο με άλλες 3-4 ώρες από την στιγμή που θα ξυπνήσετε όπου δεν καταναλώνετε τίποτα (φάση νηστείας) και την υπόλοιπη ημέρα μέχρι το βράδυ όπου επιτρέπεται να καταναλώσετε μόνο φρούτα και λαχανικά. Η δεύτερη φάση δηλαδή η φάση υπερκατανάλωσης είναι το βραδινό σας γεύμα το οποίο θα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Φάση υποκατανάλωσης
Ξεκινάτε την μέρα σας με δυο ποτήρια νερό και καφέ ή τσάι αν θέλετε επίσης. Το πρώτο σας γεύμα πρέπει να είναι μετά από τουλάχιστον 3 ώρες αφού ξυπνήσετε (αυτή είναι μια από τις καταλληλότερες ώρες να κάψετε φυσικά λίπος). Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορείτε να φάτε φρούτα και λαχανικά ωμά τα οποία μπορείτε πιείτε και σε μορφή χυμού φρεσκοστυμμένου όμως πάντα (δεν θέλουμε νεκρά ένζυμα) και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. Επίσης άμα κάνετε κάποια πολύ ενεργητική δουλειά ή γυμνάζεστε επιτρέπονται επιπλέον ξηροί καρποί (μια χούφτα), ευκολο-χώνευτες τροφές υψηλής πρωτεϊνικής όπως αυγά και κρέατα (μαγειρεμένα χωρίς λάδι/βούτυρο) ή και κάποιο πρωτεϊνικό συμπλήρωμα. Αυτό που απαγορεύεται ρητά σε αυτή την φάση είναι οι υδατάνθρακες, (ρύζια, μακαρόνια, πατάτες κτλ), ζάχαρη/μέλι ( ειδικά σε καφέδες και ροφήματα) και οποιαδήποτε άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Φάση υπερκατανάλωσης
Τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού κοιμηθείτε καταναλώνετε ένα μεγάλο και πλήρης γεύμα το οποίο πρέπει να αποτελείται κυρίως από λαχανικά, πρωτεΐνες και ποιοτικούς υδατάνθρακες (όπως πολύσπορο ή μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πατάτες, μαύρο ρύζι.). Το γεύμα αυτό δεν έχει κάποιο όριο ως προς τις θερμίδες όμως παρακάτω είναι μερικοί βασικοί κανόνες για αυτό το γεύμα:
1. Ξεκινάτε πάντα το γεύμα σας με λαχανικά (ωμά κατά προτίμηση). Έτσι προετοιμάζετε σταδιακά το στομάχι σας να υποδεχτεί τις επόμενες πιο σύνθετες τροφές και προετοιμάζετε καλύτερα την χώνεψη σας με ένζυμα απαραίτητα για αυτήν.
2. Ειδικά αν σκοπός σας είναι να χάσετε κιλά, οι υδατάνθρακες θα πρέπει να καταναλώνονται στο τέλος του γεύματος σας μετά το κρέας. Ακολουθώντας αυτή την σειρά στο γεύμα σας, θα παίρνετε τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας στην αρχή του γεύματος (βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα , φυτικές ίνες και πρωτεΐνες) που θα σας φέρνει γρηγορότερα σε κορεσμό με αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερους υδατάνθρακες.
3. Σταματήστε να τρώτε όταν νιώθετε περισσότερο διψασμένοι παρά πεινασμένοι.

Η επιστημονική προσέγγιση της συγκεκριμένης διατροφής
Φάση υποκατανάλωσης: Σύμφωνα με τον δημιουργό αυτής της δίαιτας, τροφές που δεν έχουν χωνευτεί σωστά και η συσσώρευση τοξίνων στο σώμα μας είναι κάποια από τα βασικότερα αίτια που αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας.
Στην φάση αυτή δίνεται στο σώμα σας την ευκαιρία να αποτοξινωθεί καθώς πίνοντας πολύ νερό και καταναλώνοντας μόνο φρούτα και λαχανικά δημιουργείτε μέσα στο σώμα σας ένα αλκαλικό περιβάλλον το οποίο θα προετοιμάσει καλύτερα το σώμα σας για αποτελεσματικότερη διάσπαση και χώνεψη της τροφής στην επόμενη φάση της υπερκατανάλωσης. Η ινσουλίνη σας πέφτει σε χαμηλά επίπεδα και σταθεροποιείται, τα επίπεδα γλυκαγόνου αυξάνονται με παράλληλη αύξηση της αυξητικής ορμόνης που οδηγεί το σώμα μας στην καύση λίπους χωρίς να καθιστά σε κίνδυνο το μυϊκό μας σύστημα (δεν θα κάψετε μύες).
Φάση υπερκατανάλωσης: Το σώμα σας μετά από την φάση υποκατανάλωσης έχει τις ιδανικές βιοχημικές συνθήκες για καταναλώσετε ένα μεγάλο / πλήρες γεύμα και να αναπληρώσετε τις αποθήκες γλυκογόνου. Ανεβασμένα επίπεδα αυξητικής ορμόνης , γεμάτες αποθήκες ενζύμων από φρούτα και λαχανικά και η κορύφωση της ευαισθησίας της ινσουλίνης (ίσως το μεγαλύτερο προτέρημα) καθιστούν το βραδινό σας γεύμα την καλύτερη ώρα για να φάτε ένα πλήρες γεύμα και να το μεταβολίσετε όσο πιο αποδοτικά γίνεται.

Στόχοι και οφέλη της Warrior Diet σύμφωνα με τον συγγραφέα
Βασικοί στόχοι:
1. Θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας
2. Θα κάψετε περισσότερο λίπος
3. Θα χτίσετε πιο αποδοτικά μυϊκό ιστό (άμα γυμνάζεστε)
4. Θα αποτοξινώνετε σε καθημερινή βάση το σώμα σας

Άλλα σημαντικά οφέλη:

Οι γευστικοί μας υποδοχείς σήμερα είναι εξαντλημένοι από την συνεχής επιθετική κατανάλωση τροφών και κυρίως επεξεργασμένων τροφών. Κάνοντας την συγκεκριμένη δίαιτα οι φυσικές τροφές θα αρχίσουν να έχουν πιο πλούσια γεύση και να είναι πιο ελκυστικές.
Τα συχνά γεύματα ανεβοκατεβάζουν την ενέργεια σας και σας κάνουν ληθαργικούς. Επίσης αποσπούν πολύ ενέργεια (από το παρασυμπαθητικό σύστημα) εξαιτίας της συνεχής χώνεψης η οποία ενέργεια στην δίαιτα του πολεμιστή χρησιμοποιείται για να αναρρώνει και να ανανεώνετε καλύτερα το σώμα σας και η υγεία σας αλλά και θα αυξήσει την πνευματική σας απόδοση.
Βελτιώνεται η πρωτεϊνική σας πρόσληψη. Δεν έχει σημασία πόσο μοιρασμένη είναι η ποσότητα πρωτεΐνης ανά την μέρα αλλά σημασία έχει το ποσό πρωτεΐνης που λαμβάνετε (στην δίαιτα του πολεμιστή) κάτι που έχει αποδειχτεί και σε έρευνες πάνω σε άτομα που νηστεύουν.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. "Άρρωστα" κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού όπως για παράδειγμα καρκινικά κύτταρα προτιμούν όξινο περιβάλλον και η ζάχαρη είναι το αγαπημένο τους καύσιμο. Η αλκαλική επίδραση των φρούτων και των λαχανικών στην φάση υποκατανάλωσης βοηθούν στην ανανέωση τον υγιών κυττάρων και στην καταστροφή των "άρρωστων".
Τρώγοντας ένα πλήρης χορταστικό γεύμα το βράδυ δίνει ένα χαρούμενο τέλος σε κάθε σας μέρα.
Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν την συγκεκριμένη δίαιτα

Παιδία. Η δίαιτα αυτή δεν απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη.
Άτομα με παθήσεις που σχετίζονται με την ινσουλίνη όπως υπογλυκαιμία, διαβήτη κτλ θα πρέπει να συμβουλεύονται πρώτα τον γιατρό τους πριν ακολουθήσουν την συγκεκριμένη δίαιτα.
Γενικά άτομα με οπουδήποτε πρόβλημα υγείας θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους προτού ακολουθήσουν οποιαδήποτε δίαιτα!

Βιβλιογραφία
The Warrior Dieτ - Ori Hofmekler 
THE EFFECTS OF TOTAL STARVATION UPON THE LEVELS OF CIRCULATING GLUCAGON AND INSULIN IN MAN
Roger H. Unger, Anna M. Eisentraut, and Leonard L. Madison J Clin Invest. 1963 July; 42(7): 1031–1039.
COORDINATION OF GLUCOSE AND GLUTAMINE UTILIZATION BY AN EXPANDED MYC NETWORK.
Kaadige MR, Elgort MG, Ayer DE.Transcription. 2010 Jul-Aug;1(1):36-40.
Πηγή: ensomati.gr

COMMENTS

Όνομα

Αρθρογραφία_Αναλύσεις,572,Αφιερώματα,198,Μαχητικά_Νέα,244,
ltr
item
W A R R I O R S: Μεγάλο αφιέρωμα στην Warrior diet. Η δίαιτα του πολεμιστή !!
Μεγάλο αφιέρωμα στην Warrior diet. Η δίαιτα του πολεμιστή !!
http://www.fightbook.gr/media/k2/items/cache/60277dba3282779a3354b72707afd802_L.jpg
W A R R I O R S
http://www.warriors.gr/2017/07/warrior-diet.html
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/2017/07/warrior-diet.html
true
84155371823626093
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy