10 ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Ενας από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου, είναι η γνώση αρχικά και η σιγουριά στη συνέχεια, ότι μπορεί να φροντίσει...
Ενας από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου, είναι η γνώση αρχικά και η σιγουριά στη συνέχεια, ότι μπορεί να φροντίσει επαρκώς τον εαυτό του, σε πνευματικό, οικονομικό και σωματικό επίπεδο.

Εντούτοις, για πολλούς ανθρώπους το φυσικό μέρος νοείται μόνο ως σωματική άσκηση.

Παρ’ όλο που το μεγαλύτερο σχεδόν ποσοστό των ενηλίκων έχει προβεί σε ασφάλιση αυτοκινήτου, οικίας, ζωής και άλλων αγαθών, το να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον εαυτό τους σ’ ένα ενδεχόμενο κίνδυνο απειλής της σωματικής τους ακεραιότητας, το θεωρούν ως κάτι που ποτέ δεν θα συμβεί σε αυτούς.


Η εκπαίδευση στην Αυτοάμυνα, πέρα από τους 10 κύριους λόγους που παρουσιάζει το άρθρο, είσαι σαν την ασφάλιση. Μπορεί να ελπίζεις πως ποτέ δεν θα τη χρειαστείς, αλλά σκέψου πόσο σημαντικό είναι το να γνωρίζεις πως θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις, όταν παραστεί η ανάγκη.

Αυτό το «ασφαλιστήριο συμβόλαιο» μπορείτε να το αποκτήσετε μόνο με τη δύναμη της γνώσης και της πρακτικής που προσφέρουν τα μαθήματα Αυτοάμυνας, μέσα από μια πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στην μαχητική πλευρά της και έναν εκπαιδευτή που ξέρει το αντικείμενο.

Αυτοί είναι οι 10 λόγοι, τόσο επωφελείς, για να ξεκινήσεις σήμερα.

1. Δημιουργεί – μεγαλώνει – ισχυροποιεί – θεμελιώνει την αυτοπεποίθηση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που μπορείς να λάβεις από τη συμμετοχή σου σε μαθήματα αυτοάμυνας, είναι το πως σε κάνει να νιώθεις μετά το μάθημα, αλλά και στη διάρκεια της εκπαίδευσής σου.

Πολλοί άνθρωποι, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ή μειονεκτούν σε θάρρος, προτού να συμμετάσχουν σε μαθήματα Αυτοάμυνας. Η μαχητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σου, και σταδιακά* θα σε κάνει να δημιουργήσεις ικανότητες που θα είναι ολοένα και πιο επαρκείς για να μπορείς να προστατευτείς όταν κι αν χρειαστεί.

*Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους και τεχνοτροπίες που τάζουν γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα. Μόνο σκηνοθέτης μπορεί να σε κάνει άτρωτο ράμπο ή υπερήρωα σε λίγες βδομάδες.

2. Λειτουργεί ικανοποιητικά στην ισορροπία.

Πολλοί άνθρωποι επίσης αδυνατούν ή δυσκολεύονται να κάνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα τα οποία απαιτούν σωματική κίνηση, και ακόμα περισσότεροι στο να εστιάσουν. Τα σωματικά οφέλη που αποκτούνται με την εκπαίδευση στην Αυτοάμυνα, ενισχύουν την ισορροπία και ταυτόχρονα σου μαθαίνουν να επικεντρώνεσαι στον στόχο, με ταυτόχρονο έλεγχο του σώματός σου. Χωρίς καλή ισορροπία είναι σχεδόν αδύνατο να προβείς σε Αυτοάμυνα, και σε συνάρτηση τον έλεγχο του σώματος, με ισορροπία και στόχευση, θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για να προστατευτείς.

3. Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία.

Είναι η φύση και η δομή εκπαίδευσης των Πολεμικών τεχνών τέτοια, που όσο περισσότερο εξασκείσαι σε αυτές, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αυτοπειθαρχία σου.

4. Βελτιώνει τα ανακλαστικά και τον έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου.

Η βάση και το κύριο χαρακτηριστικό των μαθημάτων αυτοάμυνας, είναι να σε προετοιμάσει για κάθε κατάσταση – επίθεση που μπορεί να σου επιφέρει βλάβη.
Τα αντανακλαστικά, σε εξάρτηση και με άλλα χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στην Αυτοάμυνα. Επιπλέον η σωστή εκπαίδευση είναι δομημένη με τρόπους που σε μαθαίνουν να ελέγχεις τον χώρο, ώστε να ενεργήσεις κατάλληλα τόσο στην αυτοάμυνά σου, όσο και στην διαφυγή σου αν είναι απαραίτητη.

5. Βελτιώνει την ευαισθητοποίηση και την επίγνωση στο τι συμβαίνει γύρω σου.

Μια από τις βασικές αρχές που εκπαιδεύεσαι σε μαθήματα Αυτοάμυνας, είναι το πώς να αντιλαμβάνεσαι το περιβάλλον σου. Από τον τρόπο να σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι ένα πιθανό κίνδυνο έως του να είσαι προετοιμασμένος όταν αυτός εκδηλωθεί.

6. Διδάσκει αυτοσεβασμό.

Η πρακτική εξάσκηση στην Αυτοάμυνα είναι δομημένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της, στο να γίνεται με κάποιον άλλον. Αυτή η συνεργασία είναι επικεντρωμένη στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, ποτέ δεν θα κερδίσεις τον σεβασμό του συνεργάτη σου, και άρα δεν υπάρξει η αμοιβαία εμπιστοσύνη που χρειάζεται ανάμεσα στο ζευγάρι εξάσκησης.

7. Βοηθά να αναπτυχθεί η νικηφόρα διάθεση και ένα πνεύμα πολεμιστή.

Παρ’ όλα όσα τυχόν έχεις διαβάσει, σε καλώ να σκεφτείς, αν οι λέξεις και οι έννοιές τους “ευγένεια” – “αβρότητα” κλπ, έχουν θέση τη στιγμή που δέχεσαι επίθεση.
Όταν η αποτροπή του συμβάντος είναι αδύνατη, η Αυτοάμυνα σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) πρέπει να αποκτά το νόημα της επιβίωσης. Χωρίς τη νικηφόρα στάση και το πολεμικό πνεύμα που αναπτύσσουν οι Πολεμικές τέχνες, το αποτέλεσμα υπέρ της ακεραιότητάς σου, απομακρύνεται.

8. Δημιουργεί και παράγει τη μαχητικότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν κάτι δύσκολο εγκαταλείπουν. Οι μαχητές συνεχίζουν. Οι πολεμικές τέχνες κάνουν τον ασκούμενο μαχητή. Τον δυναμώνουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ώστε να μην λιποτακτεί και να μην παραδίδεται όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις όπως μπορεί να εξελιχθεί η αυτοάμυνά του ή η προστασία αγαπημένων προσώπων ή συνανθρώπων του.

9. Βοηθά στον καθορισμό του στόχου και στην προσπάθεια επίτευξής του.

Τα μαθήματα αυτοάμυνας σε βοηθούν και στο να θέτεις στόχους, ενώ παράλληλα σου μαθαίνουν τον τρόπο να τους επιτυγχάνεις. Το να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου, είναι εξορισμού ένας ουσιώδης στόχος και αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο. Οσο προχωρά η εκπαίδευσή σου, τόσο θα μεγαλώνει η διάθεσή σου να εργαστείς πιο σκληρά για να αποκομίσεις τα ζητούμενα οφέλη και να επιτύχεις τον στόχο σου.

Ολη αυτή η διεργασία μετακυλά βαθμιαία και στην καθημερινή σου ζωή, βοηθώντας σε να ξεπεράσεις και άλλες δύσκολες καταστάσεις που συναντάς στον δρόμο σου.

10. Έχει θετική επίδραση στη ζωή σου

Είναι απολύτως βέβαιο, πως η ενασχόληση με τις Πολεμικές τέχνες, φέρει επωφελή επενέργεια στην ζωή του κάθε ασκούμενου. Κάθε ένας από τους παραπάνω λόγους αποτελεί μια απόδειξη επ αυτού. Τα μαθήματα Αυτοάμυνας ενισχύουν το ηθικό σου και δημιουργούν (ή προσθέτουν) μια πιο σίγουρη και καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε παραστάσεις στη ζωή που αφενός να την κάνουν πιο χαρούμενη, αφετέρου να προσφέρουν σημαντικά οφέλη.
Η συμμετοχή σου σε μαθήματα Αυτοάμυνας θα σου παρέχει ακριβώς αυτό.

Υ.Γ. Οσο μεγάλο όφελος έχουν τα μαθήματα αυτοάμυνας, τόσο εξίσου σημαντικό είναι η εύρεση του Εκπαιδευτή που θα σας τα παρέχει. Μην αρκείσαι στην εύκολη λύση της “σχολής στη γειτονιά” (αν και μπορεί να υπάρχει εκεί, ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής). Μην παίρνεις ελαφρά την εκπαίδευσή σου στις Πολεμικές Τέχνες και σε τάξεις Αυτοάμυνας. Αφιέρωσε ισόποσο χρόνο, με την έρευνα που κάνεις στην επιλογή εταιρείας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου, την αγορά του νέου σου αυτοκινήτου κ.ο.κ. Ψάξε στο διαδίκτυο, ρώτησε γνωστούς, επισκέψου τη σχολή, παρακολούθησε το μάθημα που θα συμμετέχεις, μίλησε με τον Εκπαιδευτή και με πιθανούς μελλοντικούς συνασκούμενούς σου, εμπιστεύσου το ένστικτό σου.

Μaster Μιχάλης Κοσσυβάκης
Eκπαιδευτής ένοπλης και άοπλης μάχης – Διεθνής εισηγητής.

COMMENTS

Όνομα

Αρθρογραφία_Αναλύσεις,572,Αφιερώματα,198,Μαχητικά_Νέα,244,
ltr
item
W A R R I O R S: 10 ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
10 ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
https://3.bp.blogspot.com/-J20XlX46QC0/WVYAs3rrswI/AAAAAAAAAww/l7vbrpZMZnM3Dym201gr161qQB77_L-6wCPcBGAYYCw/s640/Lancaster-Self-Defense-Classes.png
https://3.bp.blogspot.com/-J20XlX46QC0/WVYAs3rrswI/AAAAAAAAAww/l7vbrpZMZnM3Dym201gr161qQB77_L-6wCPcBGAYYCw/s72-c/Lancaster-Self-Defense-Classes.png
W A R R I O R S
http://www.warriors.gr/2018/09/10_18.html
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/2018/09/10_18.html
true
84155371823626093
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy