ΕΠΙΒΙΩΣΗ !! Πόσο προετοιμασμένοι είστε?

Κατά τον Αριστοτέλη, πρέπει ως Έθνος να σπουδάσουμε την τέχνη του Πολέμου, όχι για να υποδουλώσουμε, αλλά για να μην υποδουλωθούμε...
Κατά τον Αριστοτέλη, πρέπει ως Έθνος να σπουδάσουμε την τέχνη του Πολέμου, όχι για να υποδουλώσουμε, αλλά για να μην υποδουλωθούμε. 

Βάλε καλά μέσα στο μυαλό σου πως η πραγματική επιβίωση δεν είναι ρομαντική ή ιδεαλιστική. Είναι πολύ βάναυση και σκληρή ακόμα και γι αυτούς που την κατέχουν ως ένα σημείο! 

Στην έννοια της επιβίωσης βγάλτε από το μυαλό μας την εικόνα που μετά απο ένα ναυάγιο ξέμειναν κάποιοι σε ένα έρημο νησί και συνέχισαν ανέμελοι την ζωή τους. Ή πραγματικότητα σήμερα, έχει αλλάξει, καθώς οι απειλές είναι περισσότερες, πολυπλοκότερες, υβριδικές. Για τον σύγχρονο άνθρωπο που ακολουθεί ένα τρόπος ζωής του που τον καθιστά ανίκανο να επιβιώση, μπροστά σε απειλές που όσοι τις βλέπουν να έρχονται, γνωρίζουν ότι δε θα είναι καθόλου εύκολη η αντιμετώπιση τους. 

Θέλω να πω δηλαδή, δυστυχώς, ότι οι συνάνθρωποι μας, δεν κάνουν όλοι για επιβίωση. Και αυτό το εννοώ κυριολεκτικά. Σαφώς δεν αναφέρομαι σε παιδιά και ηλικιωμένους το αντίθετο μάλιστα αυτοί η μερίδα του πληθυσμού πρέπει να έχει την στήριξη εις το έπακρον! Αναφέρομαι σε κείνους που δεν αξίζουν να επιβιώσουν, διότι δεν τολμούν ούτε καν να προσπαθήσουν! Ο εχθρός τους περισσότερους τους έχει ήδη νικήσει, σε όλα τα μέτωπα, όχι σε μάχη σώμα με σώμα, αλλά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που τους έφτιαξε και τα διανοητικά, συναισθηματικά και σωματικά ναρκωτικά που τους ποτίζει, χρόνια τώρα...Και το ηθικό και η ψυχολογική και διανοητική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι μάζες, δε θα τους επιτρέψει, όταν θα χρειαστεί, να βρουν όλες εκείνες τις ψυχικές κυρίως δυνάμεις να μπορέσουν να αλλάξουν και να προσαρμόσουν τον εαυτό τους, ώστε να ανταπεξέλθουν! 

Για τους λίγους, μερικές χιλιάδες σε ένα πληθυσμό 11,000,000 όπως είναι στην Ελλάδα, ο αγώνας για επιβίωση έχει ήδη αρχίσει χρόνια τώρα! 

Αναφέρομαι σε μια ολική τελική επιβίωση μερικών χιλιάδων συνανθρώπων μας που θα σωθούν ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν με όλη τη σωματική και πνευματική τους δύναμη, μέσα σε συνθήκες που για τους υπολοίπους θα είναι όλα τελειωμένα. Αλλά και απ τους υπολοίπους, κάποιοι εύκολα προσαρμοστικοί ακολουθώντας ορισμένες βασικές οδηγίες, μπορεί να την γλυτώσουν. 

Το εύρος των δεξιοτήτων, της σωματικής και ψυχικής αντοχής που απαιτούνται για να επιβιώσουν οι πολίτες είναι πέρα ​​από τις δεξιότητες του μέσου ενήλικα και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δεν θα μπορούσαν να «κρατηθούν» πολύ καιρό στις περιοχές αστάθειας και συγκρούσεων. Μερικοί άνθρωποι θα επιβιώσουν αλλά θα πληρώσουν υψηλό τίμημα. Φανταστείτε πως θα είναι όταν θα νιώθετε κουρασμένοι από τις ημέρες και τις νύχτες που δεν κοιμάστε αρκετά, πεινασμένοι μπορεί, ενδεχομένως να έχετε τραυματισμούς πυρκαγιάς, ή μια οδυνηρή λοίμωξη από την έλλειψη σωστής υγιεινής και γύρω σας όλες τις δομές να έχουν καταρεύσει! "Πολλοί θρησκευόμενοι που είχαν αφήσει στο Θεό τά πράγματα έχασαν την πίστη τους όταν είδαν τα μέλη της οικογένειας να πεθαίνουν στις ζώνες των συγκρούσεων και των πολέμων ... 

Λέγοντας καταστάσεις επιβίωσης, σήμερα, δεν εννοούμε μόνο κάποιες υπερμεγέθη φυσικές καταστροφές μόνο, αλλά και ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, έναν εμφύλιο – εσωτερικό πόλεμο, μια μεγάλης διάρκειας καταστροφής των υποδομών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης. Φανταστείτε τι θα γίνει απο τις πρώτες ώρες μια τέτοιας κατάστασης σε έναν ανυποψίαστο και μη εκπαιδευμένο πληθυσμό πχ, στην Αθήνα Θες/νικη και σε άλλες μεγαλουπόλεις. Τα σούπερ Μάρκετ, βενζινάδικα, φαρμακεία αν δεν είναι κλειστά ήδη απ τις πρώτες ώρες έχουν αδειάσει. Νοσοκομεία τα περισσότερα δεν είναι σε θέση ούτε τις πρώτες βοήθειες να προσφέρουν γιατί απλά το προσωπικό και γιατροί, δεν φτάνουν αριθμητικά, χώρια εκείνους που θα εγκαταλείψουν το σύστημα. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό και άρα νερό, το κρατικό ραδιόφωνο κάπου κάπου εκπέμπει, όχι όμως για να καθοδηγήσει αλλά μάλλον για να μπερδέψει τα πράγματα περισσότερο. Και μετά τις πρώτες ώρες κατάρευσης ορδές εγκληματιών ξεχύνονται στους δρόμους.. για το κοινώς λεγόμενο πλιάτσικο. Είναι οι ώρες που ο όχλος επιτίθεται, κλέβει, αρπάζει, βιάζει, καίει, σκοτώνει! 

Απέναντι όλων αυτών των δεινών, βρίσκεσαι εσύ. Ο μέχρι χθες νοικοκύρης, εργαζόμενος της ρουτίνας: δουλειά απο το πρωί μέχρι το απόγευμα, επιστροφή δια των Μ.Μ.Μ στο σπίτι και τρέχεις για χίλιες δυο, άλλες υποχρεώσεις. 

Σε μια τέτοια τρελή κατάσταση, η επαναφορά σε μια ομαλότητα και σε μια τυπικά ελεγχόμενη κατάσταση από το κράτος, μπορεί να πάρει απο λίγους μήνες έως και χρόνια ανάλογα ποιο είναι το μεγέθους του προβλήματος! Πόσοι πιστεύετε ότι θα επιβιώσουν ακόμα και απο την πιο μικρή χρονικά περίοδο μιας τέτοιας κρίσης. 

Όσοι, μέσα στον πανικό τους πιστέψουν πως αν διπλοκλειδωθούν πίσω απ την πόρτα του σπιτιού τους, αφήνοντας τα όλα στον εχθρό, το πιο πιθανό είναι ότι θα πεθάνουν απο ασιτία ή θα πεθάνουν βασανιστικά, ή θα αυτοκτονήσουν. Έτσι είναι ακριβώς! Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι πως οι παραπάνω καταστάσεις, είναι απίθανες, ακραίες, βρισκόμενες στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων καταστροφολόγων σαν του λόγου μου, όταν αυτές θα συμβούν, αυτοί που θα επιβιώσουν είναι αυτοί που έχουν ήδη αρχίσει να εξασφαλίζουν την επιβίωση τους. 

Πρώτα βέβαια, έρχεται η πνευματική επιβίωση. Καλλιεργούμε την πεποίθηση στον εαυτό μας ότι είναι πολύτιμος, πρώτα για τον ίδιο, μετά για την οικογένεια του και κατόπιν για τους φίλους του. Όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά τα περνάμε απο ψιλό κόσκινο. Αρχίζουμε να εκπαιδευόμαστε! 

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ καλύτερα ό,τι συμβεί - πριν απ την οποιαδήποτε κατάρρευση - εμείς να το διαβλέψουμε νωρίτερα! Με λίγη εκπαίδευση και πείρα μαθαίνουμε να αποκωδικοποιούμε τα νέα των εφημερίδων, της τηλεόρασης ακόμα και τις κινήσεις των μελών της κυβέρνησης! Μαθαίνουμε να συνδέουμε πράγματα που δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους, και όταν αντιληφθούμε κάτι ασυνήθιστο, τότε και εμείς αρχίζουμε να ενεργούμε διαφορετικά απ ότι μέχρι χθες. Αναβάλλουμε π.χ. κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι που θα μας απομακρύνει απο το σπίτι και τους δικούς μας. Τηλεφωνούμε - όσο είναι καιρός - σε συγγενείς, φίλους, έτσι για να δούμε τι κάνουν και εαν ξέρουν κάτι περισσότερο. Εκδρομές των παιδιών αναβάλονται, όπως και πληρωμές που ίσως είχαμε να κάνουμε εκείνη ή τις επόμενες ημέρες. 

Ελέγχουμε και θωρακίζουμε τα συναισθήματα μας, κρατάμε την ψυχραιμία μας, ότι κι αν ακούσουμε. Ακόμη και τα χειρότερα νέα που θα μάθουμε απο το ραδιόφωνο ή την TV τα μέσα διαδικτύου και τις εφημερίδες ξέρουμε ότι έχουν ελεγχθεί και πως εμείς μαθαίνουμε ότι κάποιοι εξουσιαστικοί εγκέφαλοι αποφάσισαν πως πρέπει να ξέρουμε. Να θυμάσε πως ζεις σε μια εποχή που τα νέα τρέχουν γρήγορα και πως η αντινόηση είναι στα φόρτε της! 

Εν τω μεταξύ, μέχρι τότε τι γίνεται; 

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και να μην συμβούν ποτέ τα όσα ανέφερα έτσι όπως έχει καταντήσει η κοινωνία μας, ιδίως στα αστικά κέντρα, χρειάζεται καθημερινά να δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης; Μια σημερινή μεγάλη πόλη είναι και ένα κέντρο συναλλασσόμενων ανθρώπων αγνώστων μεταξύ τους, που πολλοί (περισσότεροι απ όσους φαντάζεστε) δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να εγκληματούν και να ζουν σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των άλλων. Απειλές υπάρχουν απο παντού, όχι μόνο απο κοινούς εγκληματίες, αλλά και απο μερικούς μηχανισμούς του νόμου, της τάξεως και της επιβολής του νόμου, που μέχρι πρότεινος, πιστεύατε πως υπάρχουν για να σας βοηθούν. 

Μέσα απο όλη αυτή την κατάσταση μαθαίνουμε όχι μόνο να επιβιώνουμε, προλαμβάνοντας τα, αλλά και να εκπαιδευόμαστε. Αυτή είναι η καλύτερη νοητική και συναισθηματική προετοιμασία! 

Απο εκει και πέρα, πρέπει να ετοιμάσουμε το δικό μας πλάνο επιβίωσης σε περίπτωση κατάρευσης, όποια κι αν είναι αυτή και όπου μας βρει. Να ορίσουμε με σαφήνεια τις διαδικασίες και το σχέδιο δράσης. Να φτιάξουμε και να έχουμε όλο τον απαραίτητο υλικό εξοπλισμό και ότι άλλο χρειαστούμε, προκειμένου να επιβιώσουμε. 

Μαθαίνουμε πως να σχεδιάζουμε ένα πλάνο δράσης, τι προμήθειες πρέπει να έχουμε και που να τις έχουμε, παρακολουθούμε μαθήμτα πρώτων βοηθειών και μάλιστα και πιο προχωρημένα "Combat Medical First Aid", εκπαιδευόμαστε σε πολεμικές τέχνες, μέ έμφαση στην ένοπλη αυτοάμυνα και την μάχη επιβίωσης κ.α. Προσπαθούμε, όσους είναι πρόθυμοι να ακούσουν, χωρίς να μας παρεξηγήσουν και σαφώς χωρίς να είμαστε πιεστικοί μην ξεχνάς, δεν είναι όλοι σε θέση να ακούσουν να παραδεχτούν, μιλήσε και οργανώσε κοινά σχέδια δράσης με συγγενείς και φίλους, καταστρώνοντας συγκεκριμένες οδηγίες και διαδικασίες. Ή ένωση δυνάμεων με κοινό στόχο (επιβίωση) έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. 

Να θυμάσε όμως πως η εκπαίδευσή σου πρέπει να φύγει μακρυά από τα στερεότυπα που δημιούργησαν στην εκπαίδευση οι διάφοροι ειδικοί. Επειδή επί σειρά ετών σε βομβαρδίζουν να ακολουθείς τον τρόπο ζωής που εκείνοι θέλουν τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα πάρεις στην τυποποιημένη εκπαίδευση που σου προσφέρουν την γνώση που χρειάζεσαι! Για το σύστημα αγαπητέ, είσαι εχθρός και σίγουρα ακόμα και τις αντιστάσεις σου πρέπει να μπορούν να της αντιμετωπίσουν, μην το ξεχνάς αυτό ποτέ! Σε έμαθαν να τρώς μπέρκερ όταν πεινάς και να πίνεις αναψυκτικά και τονωτικά όταν διψάς και συ τους ακολουθείς ενώ ξέρεις πως σου κάνουν κακό, μην κάνεις το ίδιο σφάλμα στην εκπαίδευση σου ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους αυτοάμυνας. Ακολούθα το παλιό αυτό που άντεξε και πάνω απ΄όλα αυτοσχεδίασε, προσάρμοσε, δημιούργησε! Τον προβλέψιμο δεν τον φοβάται κανείς! 
Παναγιώτης Μπάμπαλης

Εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών

Ειδικός σε θέματα ασφαλείας

COMMENTS

Όνομα

Αρθρογραφία_Αναλύσεις,572,Αφιερώματα,198,Μαχητικά_Νέα,244,
ltr
item
W A R R I O R S: ΕΠΙΒΙΩΣΗ !! Πόσο προετοιμασμένοι είστε?
ΕΠΙΒΙΩΣΗ !! Πόσο προετοιμασμένοι είστε?
https://2.bp.blogspot.com/-nNYaNTARtAo/W5UDeJNN1MI/AAAAAAAAA1I/pZfsGo2dUOENGyDwmh0KbU5cKwfWsQHMgCLcBGAs/s640/56317854-are-you-ready-to-go-a-good-preparation-and-a-plan-to-survive-emergency-road-sign-billboard-.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-nNYaNTARtAo/W5UDeJNN1MI/AAAAAAAAA1I/pZfsGo2dUOENGyDwmh0KbU5cKwfWsQHMgCLcBGAs/s72-c/56317854-are-you-ready-to-go-a-good-preparation-and-a-plan-to-survive-emergency-road-sign-billboard-.jpg
W A R R I O R S
http://www.warriors.gr/2018/09/blog-post_9.html
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/2018/09/blog-post_9.html
true
84155371823626093
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy