Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΜΨΕΩΝ! Χτίσε τέλειο σώμα εκτελώντας τις παραλλαγές της πιο δυναμικής άσκησης!

Οι κάμψεις είναι ίσως η πρώτη δυνατή άσκηση για όγκο που μαθαίνει να εκτελεί ο άντρας. Δυστυχώς όμως είναι και η πρώτη άσκηση, που με ...


Οι κάμψεις είναι ίσως η πρώτη δυνατή άσκηση για όγκο που μαθαίνει να εκτελεί ο άντρας. Δυστυχώς όμως είναι και η πρώτη άσκηση, που με το πέρασμα του καιρού θα παραμελήσεις. Ειδικά όταν ανακαλύψεις τις πιέσεις σε πάγκο, τότε πολύ δύσκολα θα ξαναπέσεις στο πάτωμα. 

Αν θέλεις να αποκτήσεις τέλειο, αρμονικό σώμα, τότε κάνεις μεγάλο λάθος να παραμελείς τις κάμψεις. Για να καταλάβεις τη σημαντικότητα της άσκησης σκέψου ότι, σε όλες τις χώρες, από τη Βραζιλία μέχρι την Ταϊλανδή, όσοι άντρες ασχολούνται με μαχητικά αγωνίσματα βασίζουν την προπόνηση δύναμης στις κάμψεις. Πολλοί από αυτούς κάνουν παραλλαγές, που σίγουρα δεν θα τις έχει σκεφτεί ποτέ. Αν νομίζεις ότι θα σου είναι εύκολο, τότε δοκίμασέ το και σίγουρα θα νιώσεις το κορμί σου να καίγεται από την κούραση μέσα σε 5 λεπτά κάνοντας 10 επαναλήψεις από την κάθε άσκηση. 

Κάμψεις με κλωτσιά
Καταγωγή: Ολλανδία
Το πλεονέκτημα. Σε πιέζει για να κρατήσεις τη σωστή στάση, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί πιο πολλές μυϊκές ίνες στο στήθος και τους ώμους σε σχέση με τις κλασικές κάμψεις. Επίσης, αυξάνει τη δύναμη και την ευλυγισία στους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις και μετά χαμήλωσε το σώμα, μέχρι το στήθος σου να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα. Κλώτσα το δεξί πόδι προς τα πλάγια, μέχρι να έρθει σε γωνία 90, μοιρών χωρίς να λυγίζεις το γόνατο. Επανάφερέ το στην αρχική θέση. Σήκωσε το σώμα κι επανάλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι.

Τριγωνικές κάμψεις
Καταγωγή: Βραζιλία
Το πλεονέκτημα. Αναγκάζει το χέρι να δουλεύει πιο πολύ για να σηκώσει πιο πολύ βάρος. Η αλλαγή γωνίας ενεργοποιεί πιο πολλούς μυς.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις, αλλά αντί να ισορροπείς στις παλάμες, βάλε τις γροθιές σου στο πάτωμα, χαμήλωσε το στήθος προς το αριστερό χέρι, μείνε για λίγο εκεί κι επίστρεψε στην αρχική θέση. Επανάλαβε την κίνηση προς τα δεξιά. Εκτέλεσε εναλλάξ.

Κάμψεις uchi mata
Καταγωγή: Ιαπωνία
Το πλεονέκτημα. Αυξάνει τη δύναμη στον κορμό, στη μέση και τους οπίσθιους μηριαίους. Επίσης, αυξάνει τον όγκο στους ώμους.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις και σήκωσε το δεξί πόδι ψηλά, έτσι ώστε να έρθει παράλληλα με το πάτωμα - χαμήλωσε το στήθος μέχρι να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα. Σήκωσε πιο ψηλά το δεξί πόδι. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση και μετά άλλαξε πόδι.

Κάμψεις με αγκώνα σε αντίθετο γόνατο
Καταγωγή: Ταϊλανδή
Το πλεονέκτημα. Εξαιτίας της περιστροφής του κορμού γυμνάζεις του κοιλιακούς σου, την πλάτη και στοχεύεις στην ακόμα πιο δυνατή του στήθους και των τρικέφαλων.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις ισορροπώντας το σώμα στις γροθιές αντί για τις παλάμες. Φέρε το δεξί γόνατο κοντά στον αριστερό αγκώνα και μετά γύρνα στην αρχική θέση. Μετά χαμήλωσε το σώμα, μέχρι το στήθος σου να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση και κάνε το ίδιο με το αριστερό πόδι και τον δεξιό αγκώνα.

Κλασικές κάμψεις
Το πλεονέκτημα. Οι κλασικές κάμψεις γυμνάζουν το στήθος, τους τρικέφαλους, τους ώμους και τον κορμό.
Πώς να την κάνεις. Πέσε μπρούμυτα με τις μύτες τον ποδιών να ακουμπάνε το πάτωμα - τα πόδια πρέπει να είναι τεντωμένα και ενωμένα. Τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα με τις παλάμες να ακουμπάνε το πάτωμα και να έχουν άνοιγμα ίσο με τους ώμους. Χαμήλωσε το σώμα για να έρθει το στήθος κοντά στο πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Αυτό είναι 1 επανάληψη.

Κάμψεις με τα χέρια σε διαφορετική γωνία στο ένα πόδι
Καταγωγή: Αγγλία
Το πλεονέκτημα. Γυμνάζει τους κάτω κοιλιακούς κι επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τους μυς του στήθους. Επίσης, γυμνάζει την πλάτη κι αυξάνει τη δυσκολία κίνησης στους ώμους.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις, αλλά βάλε το αριστερό χέρι μερικά εκατοστά πιο μπροστά από το δεξί. Σήκωσε το δεξί πόδι από το πάτωμα και μετά χαμήλωσε το σώμα, μέχρι το στήθος σου να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα. Κάνε 5 επαναλήψεις και μετά επανάλαβε την ίδια κίνηση με το άλλο πόδι.

Κάμψεις-κατσαβίδι
Καταγωγή: Αμερική
Το πλεονέκτημα. Γυμνάζει τους τετρακέφαλους και τις γάμπες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες κάμψεις που γυμνάζουν πιο πολύ τον άνω κορμό.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις, αλλά φέρε τα πόδια πολύ κοντά στα χέρια, μέχρι τα γόνατα να είναι σε γωνία 90 μοιρών και τους γοφούς να είναι πιο ψηλά από το κεφάλι. Χαμήλωσε την αριστερή πλευρά στο πάτωμα λυγίζοντας τους αγκώνες και περιστρέφοντας το σώμα. Μετά φέρε τη δεξιά πλευρά κοντά στο πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Αυτό είναι 1 επανάληψη. 

Κάμψεις με στροφή
Καταγωγή: Βραζιλία
Το πλεονέκτημα. Γυμνάζει τους μυς του κορμού και βελτιώνει την ευλυγισία στους μηρούς και τη βουβωνική χώρα.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις ισορροπώντας στις γροθιές σου. Στρέψε το ισχίο προς τα δεξιά και φέρε το δεξί πόδι μπροστά από το αριστερό. Μετά χαμήλωσε το σώμα, μέχρι το στήθος σου να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση και κάνε την ίδια κίνηση με το δεξί πόδι.

Κάμψεις kettlebell
Καταγωγή: Ρωσία
Το πλεονέκτημα. Γυμνάζει πιο πολύ τα χέρια και τους μυς του κορμού, επειδή χρειάζεται πιο πολλή ισορροπία.
Πώς να την κάνεις. Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις τοποθετώντας τα χέρια πάνω σε δύο Kettlebell - τα χέρια πρέπει να έχουν άνοιγμα ίσο με τους ώμους. Χαμήλωσε το σώμα για να έρθει το στήθος κοντά στο πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Αυτό είναι 1 επανάληψη.

COMMENTS

Όνομα

Αρθρογραφία_Αναλύσεις,572,Αφιερώματα,198,Μαχητικά_Νέα,244,
ltr
item
W A R R I O R S: Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΜΨΕΩΝ! Χτίσε τέλειο σώμα εκτελώντας τις παραλλαγές της πιο δυναμικής άσκησης!
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΜΨΕΩΝ! Χτίσε τέλειο σώμα εκτελώντας τις παραλλαγές της πιο δυναμικής άσκησης!
http://fightbook.gr/media/k2/items/cache/f01a411ba24bf657741a3c9ff4ad2a84_L.jpg
W A R R I O R S
http://www.warriors.gr/2018/10/blog-post_91.html
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/
http://www.warriors.gr/2018/10/blog-post_91.html
true
84155371823626093
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy